19 Φεβ 2016

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ ΟΣΥΠΕ, ΑΘΗΝΑ 17.02.2016



Με αφορμή τη δήλωση του πρώην Υπουργού Εργασίας κ. Ι. Βρούτση σε τηλεοπτικό σταθμό ότι επί Υπουργίας του «η διαμόρφωση των κειμένων που έρχονταν στη Βουλή, έρχονταν κατόπιν εισηγήσεων των υπηρεσιακών παραγόντων…..», για την αποκατάσταση της αλήθειας και την αποφυγή των όποιων τεχνικών επικοινωνιακών στρεβλώσεων που κάποιοι δημιουργούν πάνω στο δελτίο τύπου του Συλλόγου της Γενικής Γραμματείας Κοινωνικών Ασφαλίσεων σχετικά με τη σύνταξη του παρόντος ασφαλιστικού νομοσχεδίου, σημειώνουμε τα ακόλουθα:
Οι υπάλληλοι του Υπουργείου Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης στο παρελθόν πράγματι εργάστηκαν πάνω σε σχέδια νομοθετικών διατάξεων, μετείχαν σε νομοπαρασκευαστικές επιτροπές, υπό  τις εντολές και οδηγίες των πολιτικών τους ηγεσιών. Υπήρξαν βέβαια και περιπτώσεις διατάξεων που εκπονήθηκαν χωρίς καν να περάσουν από την πόρτα του Υπουργείου.

 Απαντούμε ωστόσο στον κ. Βρούτση ότι οι υπάλληλοι και οι Υπηρεσίες του Υπουργείου μας ουδέποτε εισηγήθηκαν μνημονιακές ρυθμίσεις ή κείμενα, την ευθύνη των οποίων είχαν αποκλειστικά και μόνο οι πολιτικές ηγεσίες του Υπουργείου μας. Εκτελούσαν εντολές της πολιτικής ηγεσίας στα πλαίσια των υπηρεσιακών τους υποχρεώσεων, οι οποίες πολιτικές ηγεσίες φέρουν την πλήρη και αποκλειστική ευθύνη για το περιεχόμενο των μνημονιακών ρυθμίσεων στην πολιτική τους κατεύθυνση.
Γι’ αυτό κάποιοι πρέπει να είναι σήμερα πολύ προσεχτικοί όταν μιλούν για διαμόρφωση κειμένων μνημονιακού χαρακτήρα κατόπιν υπηρεσιακών εισηγήσεων, και ιδιαίτερα εκείνοι που με τις πολιτικές τους απορρύθμισαν τις εργασιακές σχέσεις, κουρέλιασαν τις Διεθνείς Συμβάσεις Εργασίας, τα κοινωνικά, συλλογικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα και το ίδιο το Σύνταγμα, αυτοί που επέδειξαν ακραία κοινωνική αναλγησία και ανευθυνότητα.
Οι εργαζόμενοι και τα συνδικαλιστικά όργανα του Υπουργείου μας, έχουμε εκφραστεί πολλαπλώς απέναντι στις καταστροφικές πολιτικές της βίαιης δημοσιονομικής προσαρμογής, της αποσάθρωσης των εργασιακών, μισθολογικών, ασφαλιστικών - συνταξιοδοτικών, συλλογικών και κοινωνικών δικαιωμάτων, εις βάρος των εργαζομένων και της Κοινωνίας.
Σε καμία περίπτωση δεν θα επιτρέψουμε τους όποιους πολιτικά και κοινωνικά ανεύθυνους να παίξουν κομματικά παιχνίδια στις πλάτες μας.
Τέλος, ΚΑΤΑΓΓΕΛΟΥΜΕ τον Υπουργό Εργασίας κ. Γ. Κατρούγκαλο και το σύνολο της σημερινής πολιτικής ηγεσίας του Υπουργείου μας για το αντιασφαλιστικό νομοσχέδιο – έκτρωμα, που εκπονήθηκε μακριά από τις αρμόδιες Υπηρεσίες,  που υπονομεύει τη βιωσιμότητα και το μέλλον της Κοινωνικής Ασφάλισης και πλήττει βάναυσα ολόκληρη την ελληνική κοινωνία.
ΖΗΤΟΥΜΕ από την Κυβέρνηση την άμεση απόσυρση του.

Από το Δ.Σ. της Ο.Σ.ΥΠ.Ε.

Δεν υπάρχουν σχόλια: