29 Ιουλ 2016

ΣΥΝΕΔΡΙΑΣΗ ΔΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥ 19-07-2016

Την Τρίτη 19/7/2016 και ώρα 10:00 πραγματοποιήθηκε έκτακτη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας.

Συζητήθηκαν τα εξής θέματα :

1. Διαμόρφωση θέσεων του Συλλόγου αναφορικά με την Ειδική εκπαίδευση των νέων  Επιθεωρητών Εργασίας σύμφωνα με το άρθρο 6 του ν. 3996/11 και τον σχεδιασμό του γραφείου του Ειδικού Γραμματέα για πραγματοποίησή του στο ΕΚΔΔΑ.

Το ζήτημα προέκυψε καθώς διαφορετικά από ότι προβλέπεται από την νόμιμη διαδικασία (εισήγηση της αρμόδιας υπηρεσίας του Σ.ΕΠ.Ε., Απόφαση Ειδικού Γραμματέα μετά από διατύπωση γνώμης του ΣΚΕΕΕ, αποστολή στης αρμόδια υπηρεσία του Υπουργείου για υλοποίηση το προγράμματος) υπήρξε η πρόθεση από την πολιτική ηγεσία του Σ.ΕΠ.Ε. για σχεδιασμό και υλοποίηση του προγράμματος στο ΕΚΔΔΑ.
Έγινε εκτενής συζήτηση και το ΔΣ τοποθετήθηκε ομόφωνα για την αναγκαιότητα σχεδιασμού και υλοποίησης της Ειδικής Εκπαίδευσης των νέων Επιθεωρητών Εργασίας στις δομές του Υπουργείου μας (ΚΥ και Σ.ΕΠ.Ε.). Έτσι αποφασίστηκε να σταλεί ανοικτή επιστολή προς την πολιτική ηγεσία (κ.κ. Υπουργό, Γενικό Γραμματέα και Ειδικό Γραμματέα του Σ.ΕΠ.Ε) με την οποία α) να επισημαίνεται η σημασία της πραγματοποίησης της Ειδικής Εκπαίδευσης των υποψηφίων Επιθεωρητών Εργασίας από τις υπηρεσίες του Υπουργείου μας (ΚΥ και Σ.ΕΠ.Ε.), όπως αυτή προβλέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία και β) να τονίζεται η ανάγκη επίσπευσης υλοποίησης του επικείμενου προγράμματος Ειδικής Εκπαίδευσης, δεδομένου ότι η έως τώρα σημαντική καθυστέρησή της έχει στερήσει πολύτιμες δυνάμεις από το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας.
Η σχετική επιστολή  κατατέθηκε στις 27-07-2016 στην πολιτική ηγεσία και στη συνέχεια πραγματοποιήθηκε συνάντηση αντιπροσωπείας του ΔΣ του Συλλόγου με τον Υπουργό Εργασίας  κατά την οποία εξηγήθηκε αναλυτικά το ζήτημα και ζητήθηκε η άμεση επίλυσή του.

2. Οριστικοποίηση της Ανακοίνωσης του Συλλόγου αναφορικά με τα δημοσιοποιημένα σημειώματα-σχόλια στη δικτυακή πύλη της Διαβούλευσης στο πλαίσιο της επαναξιολόγησης των δομών των οργανικών μονάδων της ΚΥ του Υπουργείου και του ΣΕΠΕ.

Κατατέθηκαν αναλυτικά τις θέσεις και οι προτάσεις όλων των παρατάξεων και συντάχτηκε η σχετική Ανακοίνωση με συμφωνία ΠΑΣΚ, ΔΑΚΕ. Η ΑΡΣΥ διαφώνησε στο  ζήτημα της αλλαγής του νομοθετικού πλαισίου επιβολής προστίμων για την αδήλωτη εργασίας. Για το λόγο αυτό η ΑΡΣΥ θα εκδώσει ξεχωριστή  ανακοίνωση με τις θέσεις της. Το ΠΑΜΕ διαφώνησε στο σύνολο της Ανακοίνωσης.

Τέλος, κατά την ανωτέρω συνεδρίαση και στα πλαίσια των εναλλαγών των μελών της ΑΡΣΥ υπέβαλλε την παραίτησή του από μέλος του ΔΣ ο Νίκος Μποσινάκος και ανέλαβε στη θέση του η πρώτη αναπληρωματική από τον συνδυασμό της ΑΡΣΥ, Έλυα Κούρεντα.

2 σχόλια:

irini είπε...

Η παραίτηση έγινε από το ΔΣ του Συλλόγου (μετά από θητεία ενός χρόνου), ώστε να αναλάβει τη θέση ταμία της ΟΣΥΠΕ...

arsy_05 είπε...

Συναδέλφισσα Σιδέρη,

μάλλον έχεις μπερδέψει εντελώς τα πράγματα με αποτέλεσμα την παραπληροφόρηση των συναδέλφων:

1.Είναι σαφές από το κείμενο που αναρτήθηκε ότι η εναλλαγή αφορά το Διοικητικό Συμβούλιο του Συλλόγου Υπαλλήλων Υπουργείου Εργασίας και ΟΧΙ την Ομοσπονδία. Η συγκεκριμένη εναλλαγή έγινε μετά από ένα χρόνο θητεία του Συλλόγου και όχι μετά δύο ημέρες όπως λανθασμένα αναφέρεις.

2.Οι εναλλαγές των μελών της ΑΡΣΥ αφορούν την συμμετοχή στα Διοικητικά Συμβούλια των συνδικαλιστικών οργάνων και αποτελούν πάγια και δημοσιοποιημένη θέση της. H πρακτική αυτή εφαρμόστηκε με επιτυχία στην προηγούμενη θητεία του ΔΣ του Συλλόγου και της ΟΣΥΠΕ και θα συνεχίσει και στην παρούσα.

3.Οι εναλλαγές δεν δύναται να εφαρμοστούν (τυπικοί αλλά και ουσιαστικοί λόγοι που αφορούν την λειτουργία των ΥΣ) στην περίπτωση των Υπηρεσιακών Συμβουλίων για τις εκλογές των οποίων η ΑΡΣΥ υποστηρίζει ανοικτά το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο. Αυτό θα έπρεπε να το γνωρίζεις πολύ καλά καθώς ήσουν υποψήφια με το Ανεξάρτητο Ενωτικό Ψηφοδέλτιο στις αμέσως προηγούμενες εκλογές.

4.Καλό θα ήταν πριν γραφτεί ένα σχόλιο γεμάτο υπονοούμενα, τελίτσες και ερωτηματικά να έχει γίνει η απαραίτητη έρευνα εάν ευσταθεί ή όχι. Και το συγκεκριμένο σχόλιο προφανώς δεν ευσταθεί.

5.Τέλος, επειδή είναι προσβλητικό για όσους είμαστε εκπρόσωποι των εργαζομένων να αφήνονται υπονοούμενα ότι βρισκόμαστε σε αυτή τη θέση μέσω μεθοδεύσεων και όχι επειδή μας ψήφισαν οι συνάδελφοι, παρακαλώ να ανακαλεστεί άμεσα το συγκεκριμένο σχόλιο.

Συναδελφικά,

Έλυα Κούρεντα