19 Μαρ 2017

Η καταβολή των εξόδων κίνησης ως δημιουργική ανακρίβεια


Το τελευταίο διάστημα οι συνδικαλιστές της πλειοψηφίας ΠΑΣΚ - ΔΑΚΕ  του συλλόγου και της ομοσπονδίας στο Υπουργείο μας, με αφορμή την καθυστέρηση καταβολής των εξόδων κίνησης και προκειμένου να εξυπηρετήσουν την αντιπολιτευτική τους ατζέντα, έφτασαν στο σημείο όχι μόνο να ψεύδονται ανερυθρίαστα αλλά και να βάζουν σε κίνδυνο τις αποδοχές μας. Χαρακτηριστική είναι η στάση τους και η πρόσφατη ανακοίνωση που εξέδωσαν κατά πλειοψηφία και χωρίς την σύμφωνη γνώμη της ΑΡΣΥ για το θέμα των εξόδων κίνησης.

Προφανώς η μη έγκαιρη καταβολή κατά το μήνα Φεβρουάριο 2017 των εξόδων κίνησης, λόγω αλλαγής του κωδικού καταβολής τους, μας ανησύχησε όλους και προφανώς κάθε ενέργεια που θα οδηγήσει σε διακύβευση ή σε μείωση του ποσού που καταβάλλεται μας βρίσκει απολύτως αντίθετους.

Όμως οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ χωρίς να υπάρχει καμία συνδικαλιστική συναίνεση ή συνεννόηση και προσπαθώντας να δημιουργήσουν κλίμα έντασης προχώρησαν σε επικίνδυνες για τα συμφέροντα μας ενέργειες: α) διασπείροντας στους συναδέλφους ανακριβείς φήμες μείωση μέσω περαιτέρω κρατήσεων ή και εντελώς κόψιμο του εν λόγω ποσού β) προτείνοντας στη διοίκηση την καθυστέρηση – μπλοκάρισμα της πληρωμής για τουλάχιστον ακόμα ένα μήνα ως υποτιθέμενο μέσο πίεσης, και γ) εκδίδοντας μια ανακοίνωση - μνημείο ψεύδους.

Η ΑΡΣΥ διαφώνησε με όλες τις παραπάνω ενέργειες, συμπεριλαμβανομένης της έκδοσης της συγκεκριμένης ανακοίνωσης, την οποία και καταψήφισε, ωστόσο η πλειοψηφία του ΔΣ επέλεξε να «ενημερώσει» τους συναδέλφους με τον δικό της δημιουργικά ανακριβή τρόπο.

 Παρουσιάζοντας τα γεγονότα μέσα από ένα πρίσμα συνομωσιολογίας, «αποκαλύπτει» ότι προφανώς (!) η αλλαγή του κωδικού καταβολής των εξόδων κίνησης αποφασίστηκε διότι ο κωδικός μισθοδοσίας του Υπουργείου «χτύπησε κόκκινο» στο τέλος του χρόνου! Η αλήθεια βέβαια είναι ότι η αλλαγή στον κωδικό καταβολής προκλήθηκε από συγκεκριμένες υπηρεσίες του Υπουργείου μας και ότι η διαδικασία έχει ξεκινήσει τουλάχιστον ένα εξάμηνο πριν. Επομένως το μόνο «κόκκινο που χτυπάει» με τη μη έγκαιρη καταβολή είναι το δικό μας όριο να ανταποκριθούμε στις υποχρεώσεις μας.

 Στην προσπάθειά τους δε να στοιχειοθετήσουν το συγκεκριμένο επιχείρημα, οι ΠΑΣΚ-ΔΑΚΕ έφτασαν στο σημείο, εμμέσως πλην σαφώς, να «υποδείξουν» τους συνάδελφους υπαλλήλους καθαριότητας και φύλαξης του Υπουργείου ως υπεύθυνους για το «κόκκινο της μισθοδοσίας»! Από επικίνδυνους κοινωνικούς αυτοματισμούς έχουμε χορτάσει, δεν θέλουμε άλλους.

 Συνάδελφοι, τα έξοδα κίνησης δεν ανήκουν σε «ηγεσίες» συλλόγων ώστε να χρησιμοποιούνται απερίσκεπτα ως «παιχνιδάκι» στις μικροπολιτικές τους επιδιώξεις. Ανήκουν σε όλους τους συναδέλφους που διενεργούν ελέγχους, προκειμένου να διευκολύνουν το δύσκολο έργο τους. Δεν έχουμε καμία υποχρέωση και δεν ευχαριστούμε καμία  συνδικαλιστική, υπηρεσιακή ή πολιτική ηγεσία για το αυτονόητο, την έγκαιρη και απρόσκοπτη καταβολή των εξόδων κίνησης.

 Όλοι εμείς στην ΑΡΣΥ τασσόμαστε κατηγορηματικά υπέρ της επαναφοράς της διαδικασίας καταβολής των εξόδων κίνησης μέσω του κωδικού που ίσχυε έως και τον Ιανουάριο του 2017 και εγγυόμαστε ότι δεν θα επιτρέψουμε σε καμία «ηγεσία» να παίζει, σε συνεργασία με τους κολλητούς της, φτηνά πολιτικά παιγνίδια στις πλάτες όλων μας.

Δεν υπάρχουν σχόλια: